fredag, juli 28, 2006

FREEDOM

Jag är nu en fri kvinna. Sista dagen på jobbet idag, vilket känns helt jävla underbart. Jag och Ann-Sofie bjöd på tårta och sen bjöd jobbet på pizza. Mums.

Nu håller jag på och packar för att åka hem till mamma i stan, och på söndag bär det av till Grekland!

Det är mycket möjligt att det här blir den sista bloggen tills jag kommer tillbaka, eftersom vår dator hade ett serious break-down under åskovädret i måndags och datakillarna sa att de behöver gräva upp hela gatan för att fixa det... Hur som helst hörs vi när jag kommer hem. Brun som en pepparkaka tänker jag vara.

Adiós amigos!

torsdag, juli 27, 2006

LYCKA ÄR:

en enda jävla dag kvar på jobbet.

Fucking wonderful.

onsdag, juli 26, 2006

Dagens utbrott

Jag kokar. Och inte bara av värmen (34,5 grader. På fullaste allvar, 34,5 jävla grader!). Jag och Ann-Sofie tog en välförtjänt paus i skuggan. Vi satt, eller ok, vi låg på varsin bänk och tog igen oss när vi plötsligt hör "Hallå, vi vill sitta.", och i stort sett blir ivägdragna av tre kärringar från 5A. "Och jag vill att ni ska sluta kasta era jävla sopor i trappuppgången och inte ställa upp dörren så att portkodslåset blir värdelöst" sa jag inte. Men jag borde ha gjort det. Jävla idioter. Sen satte de sig på bänkarna och sminkade sig.

Nu har jag avreagerat mig och är glad igen.

Horor.

tisdag, juli 25, 2006

Thunder and lightening

Jävlar, vilket oväder som drog in över byn igår. Jag fick tillbaka min ström relativt fort, men när jag åkte för att handla var alla affärer stängda för att de inte hade nån el. Mamma, mormor och moster Bea kom hit och drack kaffe.

Nu är det endast tre dagar kvar av min jobbperiod. Just nu lever jag för fredag.

söndag, juli 23, 2006

Boredom

Min "partyvecka" har startat långsamt med en av de absolut segaste dagarna i mitt liv. Fyra avsnitt av Australia's Next Top Model och ett Family Guy är det enda som har inträffat. Jag spelade lite gitarr men det var inte roligt. Jag försökte läsa men det gick jävligt trögt. Jag kunde inte ens ta en tupplur. Plus att det är vidrigt varmt här inne.

Well well, nu ska jag kika lite på Tretton och om den är lika dålig som den var sist läser jag lite i JPod istället.

Ciao.

Good night New York!

Nu är det dags att sova.

Förutom pizza-missödet (jag beställde en kebabpizza utan kebab och fick en med) har jag haft en jävligt mysig kväll med Peck, Mikaela, Hanna, Anna och en flaska Lambrusco.

Imorrn ska jag ha en riktig slappardag och bara ladda inför min sista arbetsvecka.
God natt!

fredag, juli 21, 2006

Me love Simba

Jag har en arbetskamrat som aldrig har sett Lejonkungen. Hur lyckas man med det?

Kvällen har varit väldigt mysig. Nettan och Tomas var här. Vi satt ute på baksidan, drack öl och mös. Nu ska jag strax gå och lägga mig och imorrn ska jag inte ställa en enda klocka!

Good night campers!

Friday night fever

ÄNTLIGEN! Helgen är här. Tack vare snäll och förstående chef fick vi dessutom sluta en timme tidigare.

Har haft några olyckor på jobbet idag. Först vred jag en kran åt fel håll, så när jag drog bort slangen blöttes exakt hela golvet i fikarummet ner. Sen skulle jag hiva ut slangen genom fönstret och lyckades ha ner en gardinstång. Sen trasslade slangen in sig i mitt cykelhjul, resultatet av det tänker jag inte ens diskutera. Och häromdagen slog jag Ann-Sofie i huvudet med en spade. Inte med flit, dock.

Om bara ett litet tag kommer Mikaela hem från Bulgarien, vi ska ha mysig familjegrillning ikväll :) Och imorrn drar familjen till Åland. High life en hel vecka. Nu ska jag smörja in mig.

torsdag, juli 20, 2006

Butter

Vid 20-tiden bestämde jag mig för att ta en tupplur. När jag vaknade vid niotiden hade hela familjen bestämt sig för att springa ut och in ur mitt rum och prata högt vilket gjorde att jag vaknade på helt fel jävla sida. Sedan dess har jag blivit irriterad så fort någon har tilltalat eller rört mig. Ska bli skönt att få en vecka helt för mig själv, gemenskap börjar gå mig på nerverna nu.
Missförstå mig rätt: det är hemskt trevligt att umgås med min familj, men jag har alltid njutit av att vara ensam och ha mycket privatliv. Men med en syster på nio år funkar det inte så alla gånger.

Nu ska jag kolla lite på Gilmore Girls och sen blir det sömn.
Nattinatt!

Snart så...

Snart är det äntligen dags för ännu en ljuvlig helg! Och sen har jag bara en vecka kvar på jobbet! Wunderbar! :)

Och så är det dags att ut och flyga och fara igen! Igår bokade jag en biljett till Grekland den 30 juli. Då ska jag ner och hälsa på kussefin vitamin i hennes underbara lilla hus. Det ska bli rena paradiset att åka tillbaka så snart. Och i augusti blir det ytterligare en resa med Hanni, eventuellt till Bulgarien. Och efter det är det dags att börja plugga igen. Sommaren är fullspäckad, så att säga.

Nu ska jag kavla upp ärmarna och sätta igång med det mycket tidskrävande uppdraget att städa mitt rum. Joy.

onsdag, juli 19, 2006

Did I disappoint you or leave a bad taste in your mouth?

Lååååång dag på jobbet. Kändes det som iallafall. Tur att man har nån att snacka med nu iallafall. Kom hem och kastade mig i poolen med Ellen och hennes kompis. Vi lekte sjöjungfrur, min favoritsysselsättning.

Om ett litet tag ska jag hem till moster och käka. Eventuellt beställa resa också, kanske...? :)

Nu ska jag klä på mig. När jag går ut naken kastar folk sopor på mig.

Peace.

Btw, jag kom in på mitt förstahandsval till höstens högskolestart :D

tisdag, juli 18, 2006

Happy birthday, mr President

Detta datum 1918 föddes en man som skulle komma att förändra världen och miljontals människors livöden. Idag har Nelson Mandela dragit sig undan rampljuset, men på sin 88:nde födelsedag förtjänar han ändå ett stort grattis, och ett varmt tack.
Nelson Mandela är min personliga förebild, och det han har uträttat under sin levnadstid är mer än de flesta någonsin kommer göra. Hjälp hans kamp du med!

måndag, juli 17, 2006

Just another manic monday

Och så har jag inlett min tredje arbetsvecka. Jag börjar få kläm på att gå upp tidigt nu. Fast jag hatar det fortfarande.

Ikväll ska jag hem till lilla mormor och käka med den påhälsande släkten. Det ska bli nice. Tyvärr kan jag inte stanna så länge eftersom jag var dum nog att skaffa ett sommarjobb vilket innebär att jag måste gå upp 06.35 på morgnarna. Fuck my stupidity. Fast egentligen är jag ju smart. Jag ska sluta debattera det här med mig själv nu och gå och klä på mig istället. Med tanke på temperaturen i min mormors lägenhet känns bikini som ett bra val.

Adjöken fröken.

lördag, juli 15, 2006

Drive-in Satruday

Det känns som att klockan borde vara ca 22. Eller söndag.

Var på stan ett par timmar med Hanna idag för att försöka stilla min shoppinglust. Det gick sådär. Kom hem med en t-shirtklänning och en skiva. Jag känner fortfarande för att bränna obscena mängder pengar.

Sen jag kom hem har jag endast sovit och sett så många avsnitt av Gilmore Girls att jag ahr blivit sinnesförvirrad och kallar mig själv för Kirk.

Imorrn kommer morbror B och kusinerna till mellansverige! Ska bli riktigt skoj att träffa dem.

Nu ska jag återvända till Stars Hollow.

torsdag, juli 13, 2006

Dagens applåd: mr Afro.

Jag har hittat Sveriges absolut skönaste namn: Krull Wahlén. Krull har arbetat som DJ på alla Stockholms inneklubbar och ansvarar nu för Kristallrummet på Pepes Bodega under tennisveckorna i Båstad. Dagens applåd går till Krull.

Nightynight!

Jinxed

Jag tror att jag är otursförföljd. Eller bara sjujävla klantig. Förra måndagen började jag jobba, och sedan dess har jag hunnit med följande: såga mig själv i armen och lite i benet, hacka mig själv i knävecket med ett skyffeljärn, ramla med cykeln, köra på en sten med cykeln, ramla ner för en trapp, bränna mig på otaliga brännässlor samt införskaffa sexiga rivmärken över hela kroppen. Det är rätt många så kallade olyckor på 9 arbetsdagar. Kanske kommer jag få nån typ av medalj.

Även den här arbetsdagen bjöd på spännande äventyr i form av tjuvjakt. Tyvärr hann vi inte så långt innan vi hörde en smäll och lade benen på ryggen. Trots att vi hade med oss en mopp som vapen.

Imorrn åker jag hem till mor och kvällen kommer kanske tillbringas på Pluto..?

onsdag, juli 12, 2006

Where you lead, I will follow

Har nu kollat på 4 avsnitt av Gilmore Girls. Lovely. Jag har en faslig huvudvärk, så jag ska gå och lägga mig. Eller titta på Sex and the City om jag orkar.

Zidane-intervjun var ju något utav en besvikelse. Jag hade hoppats på smaskiga detaljer och glåpord, men icke då. Hur som helst är jag säker på att det var briljant.

Ses imorn, nattinatt.

Schmerzen

Jag har smärta i hela kroppen. Träningsvärk i vaderna och låren samt rivmärken över hela kroppen efter att ha spenderat dagen med en häcksax i ett taggigt buskage. Men nu är det bara två dagar kvar till helgen, och då har jag jobbat halva min period! :)

Nyfiken som jag är kan jag knappt vänta på att klockan ska bli 20.00 och Zidane avslöjar vad Kung Materazzi (jag tänder på trash talk) sa för att göra honom så ursinnig. Mkt, mkt spännande.

Jag är själv hemma ikväll och kommer spendera tiden med min nya DVD-box (säsong 2 av Gilmore Girls) och eventuellt börjar jag läsa JPod av Douglas Coupland som jag fick på posten av morbror B idag!

Nu blir det en dusch och en kall Cola.

måndag, juli 10, 2006

Here we go again

Nu blev jag depressed. Och faktiskt lite arg. Jag är trött på att bara sitta och vänta, nästa gång ska jag fan ta saken i egna händer och kräva lite bättring. Bättring av flera saker och av flera personer. Det får fan vara nog nu. Och vissa förväntar jag mig mer av, faktiskt. Respect, people. Jag har faktiskt känslor jag med.

Förresten hittade vi två torra gäddhuvuden i ett vindsförråd på jobbet idag. Det var äckligt. Vi lade ett på golvet inne på chefens kontor.

Zidane... en terrorist?

Idag skriver The Guardian att orsaken till Zidanes vansinnesattack var att Materazzi kallade honom "din terrorist". Väx upp man! Är det verkligen något att lacka ur för? Hur som helst sägs det att han ska tala ut om händelsen i veckan. Jag väntar med andakt.

Bäst i VM: Fabio Cannavaro, Frankrikes finalförlust (skadeglad? javisst.), den svenska publiken, Australien

Sämst i VM: domarna, spelkvaliteten, filmningarna, Frankrikes dubbelmoral, Staffan Lindeborg (gå i pension, karl)

Nu ska jag gå och titta på ännu ett tårdrypande avsnitt av Extreme Home Makeover med familjen. Det är prima grejer det.

söndag, juli 09, 2006

Ojojoj, Zizou

Zidane, Zidane. Skämmes tamej fan. En vuxen (läs: pensionsklar) karl i sin sista landskamp bör inte stånga italienare i bröstet. Oavsett vad Materazzi sa om Zidanes mamma. Om någon kan läsa italienska läppar tar jag tacksamt emot tips på vad det kan ha varit för hemskheter han klämde ur sig.

Vi har diskuterat mitt bröllop igen. Jag tror jag tänker säga nej tack. Jag kan väl för fan inte gifta mig med nån son inte ens vinner VM, oavsett hur snäsigt mitt namn skulle bli.

Nu blir det sömn. Imorrn ska jag upp 06.40 och trampa iväg till arbetet. Oy vey.

Att kasta sten i franska glashus

Jag blir faktiskt riktigt upprörd. Hur kan ett lag ha mage att gå ut i press och tala om hur tråkigt det är med de portugisiska filmingarna för att sedan filma till sig straffar i de två följande matcherna? Fy skäms, Frankrike! Jag hoppas att Italien förödmjukar er totalt i andra halvlek.

19

Det känns som att årets viktigaste dag börjar lida mot sitt slut. Jag är iallafall väldigt nöjd med alla mina presenter, och har ju faktiskt några till att håva in i veckan eftersom mina mostrar var ute på andra äventyr idag! :)

Nu ska jag dra på mig mina skönaste paltor, slå mig ner framför tv:n och kolla på VM-studion.
Adios amigos!

Global fussball OK!

Ikväll smäller det! Italien-Frankrike. Mitt tips: 1-0 till Frankrike. Jag hoppas med varje fiber i min kropp att jag har fel. Inte för att jag är något större Italien-fan, utan för att mitt avgrundsdjupa hat mot franska atleter saknar motstycke. Hur som helst ska det bli väldigt spännande att se matchen. Och eftersom det är min födelsedag borde ju fransmännen uppfylla min önskan och losa stort, eller?

Happy birthday to me!

Det är min födelsedag idag! Trumpeter och fanfarer!

Blev väckt med tårta på sängen i morse, och en massa paket. Kicki hade lyckats med konststycket att köpa hela fem böcker åt mig, utan att jag hade läst en enda. Skicklig kvinna, må sägas.

Nu ska har städas och fejas. Hår ska tvättas, ögonbryn ska plockas och mer tårta ska med allra största säkerhet ner.

Farväl och grattis till mig!

lördag, juli 08, 2006

Now I'm bored and old

Jag är så hemskt uttråkad. Inget på tv, ingen hemma och jag har för länge sedan tröttnat på att prata med mig själv. Jag kan ju inte ha en livlig diskussion med någon som redan från början inser att allt jag säger är rätt. Och så Tysklands totalt ologiska vinst, förstås. Jag har länge lobbat för Nuno Gomes från start, men Scolari lyssnar helt enkelt inte på mig som han brukade förr.

Inte har jag med mig några Nirvanaskivor heller. Jag upptäckte för länge sedan att det bästa sättet att liva upp sig själv är att lyssna på Nirvana på hög volym, dra fram luftguran och rocka loss. Men icke då, inte idag heller.

Inte heller tog jag med mig en Vänner-DVD-box. Det hade varit idealt. Jag älskar att se Chandler fastlåst med handklovar vid Joannas skrivbord. Klassiskt.

Jag orkar inte läsa, men jag vill inte heller gå och lägga mig. Jag funderar på att rota igenom hemmets DVD-samling och se om man hittar nån pärla. Shrek 2 kanske inte vore helt fel?

Mañana är det iallafall min B-day, och den ska vara bitchin'.

Adjöken.

Lördag

Vaknade relativt tidigt, faktiskt. Kollade på ett avsnitt av Law & Order och svettades lite (läs: mycket). Det är för jävligt att det ska vara så sjukt varmt hela tiden. Idag blir det iallafall bad ute på Björnön med le gang. Synd bara att det är så långgrunt. Jag gillar inte motionen som vadandet ut till djupet ger. Det är för nyttigt.

Nu funderar jag på att ta mig en svalkande dusch. Det är iallafall något så när mulet. Nice.

fredag, juli 07, 2006

Tropisk natt

Undrar om det kommer bli ännu en tropisk natt. Hett som fan är det iallafall. Jag hatar för övrigt benämningen tropisk natt. Det låter som en halvdassig Jilly Cooper-roman.

För ett tag sedan åkte Hanna hem och efter det har jag hjälpt mor att måla! Jag var riktigt duktig faktiskt, jag kladdade bara en gång.

Imorrn hoppas jag på regn. Holy fuck så underbart.
God natt.

Klimakteriekossa?

Jag har haft seriösa humörsvängningar idag. Mest har jag varit dyster. Ett tag funderade jag, hypokondrisk som jag är, på om jag hade hamnat i nåt förstadie till klimakteriet? Men det kändes lite väl saftig att entra den svallande åldern redan två dagar innan man fyller 19, så jag lade ner teorin.

19 ja. På söndag. Jag tror att det var längesen jag såg fram emot en födelsedag så lite. Men det blir väl så med åren. Man är ju inte 17 längre, så att säga.

På jobbet diskuterades vår ljuvliga kollega Rune. Rune sa förra året att han var övertygad om att han skulle göra minst ett mål i Premier League om han fick spela alla matcher. "Står jag i straffområdet hela matcherna är det väl klart att jag petar in en hörna eller två", lät det. Väldigt kärleksfullt har vi asgarvat åt det idag. Rune är ca 55 år och har nog aldrig rört en fotboll.

Snart är jag på väg in till stan iallafall. Första arbetsveckan är över, och nu är det dags att koppla av genom att tvätta 90 liter kläder. Eventuellt tittar Hans förbi också.

torsdag, juli 06, 2006

Värmeslag

Skräpploclning och rabatter. Det har varit min dag. Fy fan vad arg man kan bli när man går och plockar skräp. Man borde inte städa alls åt idioterna på nån månad och se om de uppskattar att vada till knäna i sin jävla skit.

Sen kom jag hem och däckade på soffan. Det är för varmt att vistas utomhus dessa dagar.

Nu ska jag sätta mig och planera lite.

Hasta la vista.

onsdag, juli 05, 2006

Specialerbjudande?

Få fem domare till priset av tre, månne?

Jag är sur. Någon hade tänt i mitt rum och det är nu fullt av vidriga småkryp. Och så hatar jag Frankrike. Riktigt mycket.

Fransk fotboll

Jag undrar hur mycket det kostar att köpa sig en uruguayansk fotbollsdomare?

Gaaah

Ni anar inte hur sinnessjukt jobbigt mitt jobb är. Seriously. Efter denna vecka (om jag överlever den) har jag 3 härliga semanas till framför mig. Joy. Jag tänker cash. Cash, Cash, Cash. I hurt myself today, to see if I still feel. Jag tror att jag ska beställa Walk the Line på CDON. Min hjärna fungerar tydligen inte riktigt normalt idag. Jag känner hur den hoppar mellan Johnny C, hundvalpar och pistagenötter. Jag hoppas att det kommer åska senare.

Förresten förutspår jag Portugal-Frankrike 2-0.

tisdag, juli 04, 2006

Tyskland-Italien

Jävlar. Hade hoppats på ett avgörande inom ordinarie speltid. Jag orkar nämligen inte vara vaken så mycket längre. Somliga jobbar för brödfödan och går upp i ottan. Well well, man är bara ung en gång och då hör det väl till att vara trött på jobbet?

måndag, juli 03, 2006

Yo motherfuckers!

Här hade jag tänkt skriva ett inlägg om min Grelandsvecka. Men det är för varmt. Särskilt om man har suttit i rabatter hela eftermiddagen, av en eller annan orsak. Först skulle det vattnas, och baske mig, jag var täckt med lera efteråt. Sen satte vi oss och rensade en annan rabatt, lite halvhjärtat. Sen gick vi hem.

Det var inte alls lika jobbigt att börja jobba idag som jag hade trott. Även om jag hellre hade varit kvar på Aegina, förstås.

Inlägget om veckan kommer, var så säkra. Eller så startar jag en sån där snäsig bilddagbok. En bild säger ju mer än 1000 ord, heter det ju.