onsdag, februari 28, 2007

Me so hungry

Oh boy. Har precis kommit hem efter en tur på stan med Mette och Camilla. Jag inhandlade Garden State och något som jag inte kan uppge eftersom en viss person som ska få emotta sagda sak läser en viss blogg. Hur som helst så har jag haft väldigt trevligt.

Iallafall fram tills att Hungern slog till. That's right, capital H. Problemet är att jag nu inte orkar laga till något, och att allt bröd vi har smakar apa. What's a girl to do?

It's been a while...

Stulen från Ally.

Senast sedda film: Som jag aldrig sett förr? The Departed. Annars Love Actually.
Senast köpta skiva: The Church - Starfish
Sparar till: Jag kan inte spara.
Väntar på: Grekland, sedan min nya tatuering och sedan uppkörning!
Pålägg som gäller: Ost. Bara ost.
Dagens dryck: Har druckit Cola Light, kaffe och Root Beer. Take your pick.
Senaste boken du läste: Macbeth.
Senaste maträtten du åt: Falafeltalrik. Om inte mackor räknas.
Senaste klädesplagget du bar: Ett läckert "nattlinne".
Senaste repliken du yttrade: Kan inte minnas.
Senaste personen du träffade: Mamma när hon väckte mig imorse.
Senaste personen du pratade i telefon med: Min moster Katta.
Senaste personen du fick brev av: Jag får inga brev. Buhäää.
Senaste gången du sov: I natt.
Senaste saken du köpte: En klänning och en kofta.
Vad har du gjort idag: Absolut ingenting av värde.
Gillar du svarta kläder: Jovars.
Hur tidigt stiger du upp: Det beror på när jag ställer klockan.
Vilken färg har du på håret: Don't wanna talk about it. Snart brunt.
Vad har du för färg på ögonen: Blå.
Är du uppväxt i stan eller på landet: Ingetdera...
Var har du ont: I benen. Jag har böjt dem i en onaturlig vinkel för att kunna skriva detta.
Vad lyssnar du på för musik nu: Pure Massacre - silverchair.
Vad tycker du om idrott: Fantastiskt på avstånd.
Vad har du för klocka: Mobilen.
Favoritgodis: Allt som är surt.
Dyraste plagg du köpt: Ingen aning. Räknas skor?
Har du jobb: Nope. Jag är en lat jävel.
Favoritämne i skolan: Ehm. Jag läser Engelska B, så... engelska?

La Semana

Idag: pluggande (i den mån jag orkar), till mormor för att träffa Bertil (och mormor förstås), soft tv-kväll.
Imorgon: "liten uppkörning" med Dennis, The Queen med mamma, packa.
Fredag: skola, packa klart, till pappa.
Lördag: Grekland ohoj!

Ändringar kan eventuellt förekomma.

måndag, februari 26, 2007

Leave me alone, I'm Swedish

Jag har nyss vaknat. Lade mig när jag kom hem från skolan vid halv två och däckade direkt. Tyvärr känns det inte så mycket bättre, dock.

Shakespeareandet gick rätt ok, min totala sömnbrist till trots. Jag gjorde misstaget att erkänna att jag kan sonett 18 utantill och fick proklamera den för klassen, stående. Jag tycker inte om att stå upp. Men jag kan behöva lite extra brownie points, så det var nog for the best.

På väg till bussen stötte jag på en ung man vars namn jag inte uppfattade. Inte heller upfattade jag mycket av vad han sa, men några saker sipprade in i hjärnan på mig. Det var något om Sveriges kalla kulturella klimat (i hans hemland i Afrika pratar man alltid med sina grannar), at folk nuförtiden bara träffas på diskotek (jag frågade inte om "nuförtiden" var slang för 1996 då termen "diskotek" användes senast) och att svenskar bara kan träffas om de har druckit sprit. "Yeah, I'm drunk right now", sa jag. Han fattade inte skämtet. Sedan sa jag att jag hade pojkvän, tog en omväg till bussen och fick springa sista vägen. Haha, en fiktiv pojvän... Carin, vem är jag?

Nu ska jag kolla på Outsiders. I think. Zzzzzzz.

Over and done

Så var Oscarsgalan slut för detta år. The Departed vann flest stayetter (4) inklusive Bästa Regi och Bästa Film. Kul, tycker jag, eftersom det tråkigt nog är den enda filmen jag har hunnit se. Bad, I know. Jag får ta igen det i efterhand. Inga större överraskningar om man ska gå på försnacket. Men jag höll alla mina tummar för Kate och Leo. Inom mig bankar mitt Titanic-hjärta högt och ljudligt.

Nu sitter jag som bäst och funderar på huruvida jag ska gå och lägga mig innan jag ska åka in till Västerås, eller om jag bara kommer bli ännu tröttare då. Jag känner mig ok (om än en aning osammanhängande) nu, så jag kör på att hålla mig vaken.

ps. Ellen DeGeneres. Love.

Double, double, toil and trouble...

Nu har jag finally läst ut Macbeth. Här är grejen: jag gillar Shakespeare, verkligen. Jag var smått besatt en gång på världen, det ska erkännas... Men Macbeth? Boken har samma problem som Ocean Ave.; way too många karaktärer. Edit, Billy!

Just nu sitter jag och försöker hålla mig vaken tills Oscarsgalan börjar. Det gick hyfsat fram tills att Scrubs tog slut. (I love J.D. Förmodligen kommer vi gifta oss.) Men men, jag har en stor hög med godis och väldigt mycket cola som håller mig sällskap. Och hey, det är ju värt det. Jag undrar hur pigg jag kommer vara på att diskutera Shakespeare klockan 9 i morgon bitti, dock.

lördag, februari 24, 2007

Good morning!

Det känns som att jag är uppe med tuppen. Ska göra iordning mig nu, och sedan ska jag övningsköra ner på stan (parkeringshus, oj oj) för shopping med mamma och Bea. Jag ska köpa skitspännande saker som kalasbyxor, hårsnoddar och nya hörlurar till min iPod. Jäklar vad kul det ska bli.

fredag, februari 23, 2007

Kitty

Äntligen blir Kitty till film! Jag har läst i stort sett varenda Kitty-bok värd namnet (nåja) och kommer självklart stå i kö för att se den på premären! Och ja, tragiskt nog är jag allvarlig. Men jag måste säga att alla skådisarna är fasligt unga... "Bess" är född -91, "Ned" ser ut som ett litet, litet barn och "George" är varken mörklockig, pojkaktig eller atletisk.

Oh well.

I dream of Blogger

Kanske den konstigaste drömmen so far: jag fick 23 spam-kommentarer på en post och var tvungen att införa word verification. Inget liv? You said it...

torsdag, februari 22, 2007

In the criminal justice system...

Jag har nyss kollat på Law & Order. Jag gillar sådana här avsnitt, när man inte vet riktigt själv vad man tycker om fallet. Det är intressant. Och så har vi ju Olivia. I swear, if I were a lesbian...

Jag och Mikaela käkade thaimat. Och drack kaffe. Och pratade. Mikaela dansade en del också. Kom på en del "häftiga" moves. Skulle vara jäkligt intressant att se henne prova den där hoppsnurren på krogen.

De visar Happy Gilmore på femman nu. Igen. Jag fattar inte varför de visar så jäkla många Adam Sandler-filmer på tv. Han är ju inte ens rolig! Som i Billy Madison när han jagar den imginära pingvinen med sin golfvagn... Not funny! Om jag vore programplanerare skulle jag satsa på en massa Jim Carrey istället. Now that's one funny dude.

Utflykt

Mina böner har blivit hörda! Precis när jag hade städat klart i mitt rum och tvättat en maskin (inser ni hur tråkigt jag hade?) ringde Mikaela och bad mig komma dit och käka thaimat! Och vem är jag att avböja thaimat? Ain't gonna happen in this lifetime.

Off I go. Bye bye.

Le Tristess

Jag är uttråkad. Djupt och innerligt uttråkad. Det är ingenting på tv, ingen hemma (för första gången på en vecka) men jag är fortfarande lite för trött för att orka ge mig av hemifrån.

Jag tog en liten promenad igår, jag var tvungen att få lite luft. Jag trodde att det skulle vara skönt att komma ut lite, men det var så snorigt jävla kallt att det bara gjorde ont i ansiktet. Tacka vet jag inomhus-aktiviteter. Imorrn ska jag iallafall till skolan. Det ska bli skönt att träffa folk igen. Och på lördag ska jag nog shoppa lite med mamma. Om vi orkar slåss med alla andra nyavlönande, vill säga. Och på söndag är det självklart dags för Oscarsgalan!

Nu ska jag nog ta mig an Macbeth. Eller ta en tupplur.

onsdag, februari 21, 2007

Calling it like I see it

Så igår var det fettis-dagen. Alla mular i sig semlor och säger saker som "det är bara semmeldagen en gång om året, hehe". Det folk verkar ha missat är dock detta; semlor är äckligt. Riktigt jävla äckligt. En semla är en halvsnuskig macka med (urggh) mandelmassa i och hälsovådliga mängder grädde på. Kolesterol, någon? Alltså: en grädd- och mandelmassemacka. Yuck.

måndag, februari 19, 2007

I hate you, stupid flunsa

Whoa.

Fredag natt var nog mitt livs värsta timmar. Någonsin. Och för all framtid. Jag fick inte en blund i ögonen, kollade på klockan en gång i kvarten och däremellan vred jag mig i frossa. Fy farao. Sedan dess har jag varit rätt matt. Och inte nog med att mamsen lyckades smitta ner mig, Janne har också varit däckad hela helgen.

Idag var jag iallafall tvungen att släpa mig till skolan för att göra en presentation om Kurt Vonnegut på litteraturen. Tack och lov har jag en rar mamma som skjutsade mig till skolan och hämtade mig samma sekund som presentationen var klar. Resten av dagen har jag sovit. Som en stock.

Nu ska jag kolla på 2½ Men, och sedan ska jag sova mera. Målet är att vara pigg nog att kunna gå till Kåren på lördag. Fingers crossed!

ps. Kollade på Fashion House, en ny eftermiddagsserie på Kanal 5 idag. FUN! Det är lika bra som Ocean Ave. (som jag skrivit om tidigare), if you catch my drift...

fredag, februari 16, 2007

Real life fever

Igår hade jag grekfeber. Idag har jag riktig feber. 39,7 med två Alvedon i kroppen, för att vara exakt. Det här skulle vara ett trevligt tillfälle att låta snälla män i vita rockar droga ner mig, men no such luck.

Me don't feel so good.

torsdag, februari 15, 2007

Wake up, sleepy head!

Jag är trött. Jag är nog tröttare än jag har varit på väldigt, väldigt länge trots min massiva tupplur på två och en halv timme tidigare. Var tvungen att gå upp halv sex imorse så att pappa skulle hinna skjutsa hem mig innan han skulle till jobbet. Det hjälpte nog inte heller att jag låg och läste Slaughterhouse-Five till klockan halv två i natt. Men jag lyckades läsa ut den iallafall. Och vilken grym bok sedan! Stort tips till alla som inte läst den än.

Dock är jag stolt över mig själv för att jag lyckades klämma in pluggande också. So tired.

Jag är så trött. Jag pladdrar och sluddrar. Måste vara vaken lite till. Law & Order klockan 21. Sen sova.

Vilket värdelöst inlägg detta blev.

Greek Fever

(Aegina, Grekland. 2006.)
Jag bokade min Greklandsresa idag. Jag saknar Pecken! Och nu har jag fått total grekfeber. Jag vill ha tzatziki och saganaki. Tomat-och-gurk-sallad med en hel flaska olja på och strips med citron på Lekkas. Mythos på Inn on the Beach och färg på kroppen och croissanterna med körsbärssylt som jag inte skulle tycka om någon annanstans. Ursus-shots på Ellinikon och öl och mys på Avli. Och dagsljus när man går hem på morgonen så vidare i all oändlighet. Nu blev jag hungrig också. Peck, vi ses den tredje mars!

En annan sak jag har bokat är uppkörning. Sedan blev jag rädd. But I can do it. Jag tänker vara stentuff.

onsdag, februari 14, 2007

Wednesday, when? Huh? What day?

Jag ska snart kila iväg till bussen, har körlektion klockan ett. Synd att det är ett sådant jävla väder bara. Jag hatar all snö som vågar sig fram efter nyår. Vilket innebr all snö den här vintern.

Shoppingturen igår blev bara halv. En tur tog vi, men shoppingen får vänta. Hälla shopping har ett sjukt kackigt utbud just nu. Jag tänkte köpa två fula tröjor på H&M bara för att, men jag ändrade mig i sista sekund. Vi åkte till Åhlens också, vilket var ett jävla skämt. Jag gick bort för att kolla på filmer och dylikt bara för att upptäcka att de har bytt ut multimediasektionen med dukar och krukor. Vad är det för fel på världen?

Ikväll ska jag hem till pappa för Valentine's-mys med familjen (jag använder ordet Valentine för att det svenska namnet är för långt att skriva och att jag rasar mot folk som kallar det "Alla Hjärtans", just to clarify).

And off I go.

tisdag, februari 13, 2007

So it goes...

Jag har haft en jävligt skön och produktiv, om än väldigt gnessig dag. Jag har nästan läst klart Slaugterhouse-Five (den är grymt bra), dammsugit, kollat klart på säsong 5 av Gimore Girls och är nu på väg till Hälla för en shoppingtur med mutti.

Däremot har jag varit på allmänt gnälligt humör. Och chokladsugen. Mikaela ringde och vi gnällde av oss ett tag båda två. Mitt humör beror nog allra mest på att jag inte har satt foten utanför huset på hela dagen. Men det blir det ändring på nu.

Ikväll ska jag ta det ännu mer lungt med Gilmore Girls och säsongspremiären av Desperate Housewives. Jag älskar Kanal 5.

måndag, februari 12, 2007

Dream update

Nattens lika twisted dröm: jag blev intervjuad angående mode (yeah, that's gonna happen) för Playboy tilsammans med Dita von Teese och Ezra Pound. Hello, crazy?!

Var i Eskilstuna idag och gjorde halkkörningen. Den största läxan jag lärde mig var att aldrig köpa Toyota. Crappy äckel-bilar. Jag har nog aldrig slitit så hårt i en växelspak någon gång. Men nu är det iallafall gjort. Och imorrn ska jag ligga i sängen hela dagen och läsa Slaughterouse-Five! :)

söndag, februari 11, 2007

That Old Devil Moon

Är det fullmåne? Det verkar så av mina drömmar att döma... Igår natt drömde jag att jag och Eva Mendes rökte pipa i James Bonds källare. Nattens dröm är alltför komplicerad för at beskriva, men den innehöll kameror, ett Melodifestival-fort och Idol-Sebastian. Det ni.

lördag, februari 10, 2007

Freak



Får mig att tänka över mitt gamla "lita aldrig på en man i glitterskjorta"-motto. Fo' shizzle.

fredag, februari 09, 2007

I DID IT!

Jag klarade mitt teoriprov idag! Jag är fantastisk! Hylla mig!

Svårt var det. But I rock.

Nu ska jag försöka få bort min huvudvärk med hjälp av cola och Slaughterhouse-Five.

torsdag, februari 08, 2007

Kill me now!

Mitt huvud känns fruktasvärt utslitet. Jag har just suttit rakt upp och ner i nästan tre timmar och skrivit på min uppsats om Faulkner, Hemingway och Charlotte Perkins Gilman. 1300 ord har jag fått ihop, och u värker min skalle ordentligt. Skönt att vara en så bra bit på vägen iallafall så att jag kan titta på The Ark i Melodifestivalen med gott samvete på lördag.

Biljana och Carin var här idag och vihar diskuterat noveller. Sakta men säkert. Det är ganska lätt att komma in på villospår, haha.

Nu ska jag ta en välförtjänt Law&Order-paus. Jag kan inte riktigt acceptera att Olivia vill ha en ny partner än. Hrm.

tisdag, februari 06, 2007

Malou the Explorer

Jag ska nu, likt värsta utforskaren, trotsa snöstormen för att ta mig till Råby dit mina böcker äntligen behagat anlända. Wish me luck.

måndag, februari 05, 2007

Good morning!

Jag är på riktigt bra humör idag! Har sovit länge, fått i mig massor av koffein och känner mig relativt säker på att jag kan fejka kunskap om Thoreau på litteratur-seminariet idag. Tjoho.

Efter skolan planerar jag att plugga teori på körkolan (it's getting closer) och sedan ska jag hem till Hanna i hennes brand new lägenhet. Vi ska käka pizza och snacka skit i allmänhet.

Håll tummarna för att humöret håller!

söndag, februari 04, 2007

Va!? En lista?

Surprise, va?

Äger du en iPod? Japp.
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Det beror ju lite på när jag vill vakna. Just nu är den inte ställd alls.
Använder du flip-flop’s även när det är kallt ute? Nej, varför skulle jag?
Vilken var den senaste filmen du såg? Svårt att säga. Möjligen Everything Is Illuminated.
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? En ponny.
Tar du någonsin medicin för att hjälpa dig somna snabbare? Sömnproblem är det sista jag har, så nej.
Vilken CD ligger i din CDspelare just nu? Vet ej, var länge sedan jag använde stereon. Skulle tippa på en Coldplay, en Johnny Cash och en Nirvana. Men jag är, som sagt, osäker.
Föredrar du vanlig eller chokladmjölk? Ingetdera.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Hmm. Inte vad jag kan dra mig till minnes.
När var senast någon stötte på dig? I can't even remember, buhäää! Hahaha.
Vad åt du senast? En sur cola-napp.
Använder du huvtröjor? Jo.
Kan du vissla? Defintivt inte.
Har du någonsin deltagit i en demonstration? Ja, några stycken.
Vilken är din favoritåkattraktion på ett nöjesfält? Jag gillar allt som går fort.
Tror du folk pratar bakom ryggen om dig? Det är jag ganska säker på att folk gör.
Tittade du på tecknat när du var liten? Still do! Go Kim Possible! Heja Teenage Mutant Ninja Turtes!!
Är du blyg inför det motsatta könet? Det händer.
Vilken film kan du alla replikerna till? Titanic och Almost Famous.
Äger du några band T-shirts? Ja, en packe.
När flög du senast? I höstas.
Läser du för skojs skull? I wish. Have no time. Evil school.
Pratar du några andra språk? Engelska, lite spanska och ännu mindre grekiska.
Har du gråtit offentligt? Tons of times...
Vilka gör du, önskningar eller planer? Önskningar. Jag är lat.
Försöker du alltid lära dig nya saker? Nae. Men ibland.
Vill du just nu ha några tatueringar eller piercingar? Har bokat tid för en ny tatuering i mars :)
Tycker du att killen borde bjuda på första dejten? Ja, faktiskt.
Kan du kasta macka? Ja, men jag gör det sällan - det blir så kladdigt på golvet.
Har du någonsin varit på Jamaica? No.
Vad har du med dig in på bion? Beror på humör.
Skulle du någonsin dejta någon med väldigt mycket tatueringar? O ja, det är skitsexigt.
Gillar du att flyga flygplan? Nej, jag klamrar mig fast i stolen hela vägenoch har sedan smärta i armarna hela semestern.
Vilket personlighetsdrag är ett måste hos en partner? Bra humor (läs: samma humor som jag)
När sov du senast på golvet? Jag sover inte på golv, jag har en säng.
Gillar du din boendesituation? Jovars, not too shabby.
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Svårt att säga eftersom jag smyger in tupplurar här och där under hela dagen. Kanske 6-7...
Äter du frukost dagligen? Ja.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Inte särskilt.
Vilken är din favoritfrukt? Mango.
Bryr du dig om antalet kalorier i det du köper? Pft.
Hur gammal blir du nästa födelsedag? 20 bast.
Är du petig när det kommer till stavning och grammatik? Way too petig. Folk gillar inte när man upplyser dem om deras bristande grammatiska kunskaper. Weird.
Tror du på liv på andra planeter? Inte direkt.
Vem var den sista personen som gjorde dig arg? Can't remember, I'm too mellow.
Tror du att Gud är man eller kvinna? Nej.
Kommer du bäst överens med personer av samma kön eller motsatta? Potatis potatis. Jag kommer överens med vettiga personer helt enkelt.
Hur valde dina föräldrar ditt namn? Ojojoj, jag vill inte ens veta.
Gillar du senap? Substansen, nej. Mikaelas fästman, ja.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? "Oj, vad svårt allt känns"
Sover du på sida, mage eller rygg? Det varierar. Mage oftast, tror jag.
Vilken karaktär från en film påminner mest om dig själv? Tydligen springer jag som Bridget Jones, men anars vet jag inte.
Har du någonsin köpt något från eBay? Nej, faktiskt inte.
Tycker du om att krama folk? JA!
Stör det dig om någon säger att de ska ringa och inte gör det? JA!
Vilka böcker har fått dig att gråta? Ungefär hälften av alla böcker jag någonsin läst. Det skulle bli en lång lista.
Tycker du att du är attraktiv? Ibland. Inte just nu.
Vad är du allergisk mot? Ditten och datten. Inget mat-tjafs, dock.
Får du dåligt samvete efter att du ätit kött? Ja, så jag avstår.
Om du var född av motsatt kön, vad hade du hetat? Måns. Don't laugh.

Voilá c'est le lista. Jag är så magnifikt trött att jag snart faller ihop här vid datorn. Dags att sova, I think.

Thoreau is Satan's offspring as well

Jag hatar Thoreau. Det känns som att jag har skaffat en hel del nya hatobjekt sedan skolan började för inte ens två veckor sedan; Emily Dickinson, Walt Whitman, AdLibris, Anna Book. Inte för att Anna Book har något att göra med skolan, eller att det är ett vidare nytt hatobjekt, men det har liksom flammat upp på nytt.

Jag, Biljana och Carin har nu haft konferens över MSN i vad som känns som en evighet och diskuterat Thoreau och hans jävla Walden. Jeez, tråkigare bok får man leta efter. Sida efter sida med beskrivningar av hur tåg låter, och hur isen smälter på vintrarna. YAWN.

Igår had vi iallafall fasligt mysigt. Tjejkväll med inslag av Melodifestival. Nice bajs. Förutom Anna Book, då.

Nu ska jag gå och duka, för Viggo kommer på middag. Han tar nog ned sig sina päron också.

fredag, februari 02, 2007

I am Satan's offspring

Ojojoj. Hittade detta test hos Miss KYD, och självklart var jag tvungen att testa. Resultatet jag fick var -250 vilket innebär följande om mig:

Satanisten: Du lever i synd och du är dessutom stolt över det. Enligt dig finns inte Gud och om han finns är han helt onödig. Vi är alla gudar och det finns inget rätt eller fel. Du är onanist såväl som vegan - du njuter av pornografi och allt som är fel.
På den yttersta dagen kommer Satan att välkomna dig med öppna armar och det är först då du kommer att förstå att du har valt fel Herre. Vi ber för dig och om du vill försöka att förändra ditt syndiga leverne så är du hjärtligt välkommen att kontakta oss.

JEEZ! Inte visste jag att jag var så illa däran. Skärpning, Malou. Sluta njut av allt som är fel!

Repeat

Har lyssat på Straight Lines 114 gånger nu. Jeez, jag älskar Daniel Johns. Läckersnäcka!

I've missed you love

Finally! Silverchair släpper nytt! Young Modern släpps 31 mars i Australien men redan nu kan man lyssna på den första singeln Straight Lineschairpage.

Har för mig att jag läst tidigare att det nya albumet skulle gå tillbaka till deras post-grunge-rötter, men av det första smakprovet att döma skulle jag snarare säga att det är lite Dissociatives möter Diorama. I LOVE IT!

Om nu bara Daniel och Ben kunde raka av sig de nesliga mustascherna skulle allt vara perfekt!

Lyssna på Straight Lines eller kolla på videon här. Det är en order!

torsdag, februari 01, 2007

Brum brum

Hade dubbel körlektion idag då det vankades vänstersväng på landsväg. Tråkigt nog var vi tvungna att avbryta lektionen halvvägs eftersom solen stod så konstigt på himlen att jag bländades helt. Gjorde lite teori också, och har nu lyckats få alla rätt på sluttestet, plus att jaghar klarat fordonsfasen och repetitionerna en gång till! Tjohoo! Jag känner mig car-smart. Jag har till och med tittat under huven idag. Jag kan nog stryka mekaniker från framtida-yrken-listan.

Just nu är jag arg. Jävla Blogger! När jag skulle logga in säger Blogger till mig att jag måste byta till en ny variant innan jag får komma in! Vafalls?! Jag har ju nyss lärt mig den gamla! Vad i jösse namn är "labels", till exempel? Suck. Teknik.

Me cranky now. Ska poppa popcorn.