lördag, mars 31, 2007

E-mailing is for pussies

Jag har kirrat sommarjobb. Sååå nice! Fem veckor i sommar ska jag jobba som brevbärare. Kanske jobbigt just då, men det blir sköna slantar, så jag klagar absolut inte. Dessutom blir jag och Hanna co-workers, vilket är ett stort plus :)

Ikväll blir det drinkblandning och Kåren med Billie, Henriette, Johanna och Carin. Och vi har lyckats hålla oss friska alla fem. Applåd!

(just nu är jag så trött att jag håller på att avlida, märks det?)

torsdag, mars 29, 2007

My frown just turned upside down

Upptäckte just att föregående inlägg var mitt 500:de på den här bloggen. Och det var bittert. Känns lite tråkigt, man vill ju inte bli en gnällkärring i förtid.

Idag är det gladare tongångar, dock. Ebba von Sydow har fått kicken från VeckoRevyn och I say: finally! Nu återsår att se vem efterträdaren blir. Jag röstar på Magnus Betnér.

onsdag, mars 28, 2007

wtf?!

Nordirland? Nordirland?!

Och imorgon i tidningen kommer vi att läsa:
- Nej, det var absolut ingen underskattning från vår sida (I say: my ass).
- Det var inte ett rättvist resultat (I say: what else is new, Lars?).
- Nordirland har ett väldigt bra lag (I say: ja, Aston Villas reserver är inte illa pissat).

Sug min, Zlatan.*


(*fotboll har en tendens att göra mig spänd. och sur. oh yeah, och så tycker jag att zlatan är en tönt.)

Read and learn, grasshoppers

Hur man skriver en uppsats om objektifering av kvinnor i viktoriansk litteratur:

1. Var arg för att du varit förtryckt i 100-tals år. Jävligt arg.
2. Sväng dig med termer som "the patriarchal society"och "women's individual voices".
3. Använd långa halv-intellektuella ord som "subliminal", "substantial" och "idealize".
4. Lämna in (före given dead line).
5. Ta ödmjukt emot ditt VG.

Badabing-badaboom.

tisdag, mars 27, 2007

El Rey 2.0

Ok. Ni vet att jag tycker att Magnus Betnér är hysteriskt kul. Men vet ni vem som mer är det? Eddie Izzard.

Farewell sleep... we had a good run, huh?

Idag skulle bli en sov/slapp/Gilmore Girls/choklad-dag. Jag hade bestämt mig, inget skulle få störa och jag skulle verkligen slappa järnet. Pft. Jag vaknade - pigg som en lärka - klockan 9.30 och kände inte alls för att spendera dagen i sängen. Jag övervägde att börja på de två uppsatser jag ska skriva till nästa vecka. Sedan övervägde jag att vara nyttig och ta en promenad. Det slutade såklart inte alls med något produktivt. Jag åkte ner till bilskolan och hängde med Mikaela istället.

Förresten kom mitt körkort igår. Det är fint och rosa.

lördag, mars 24, 2007

Yeah, yeah, I'll praise the goddamn Lord if you insist...

Fick ett sms häromnatten om att jag har fått en plats i gospelkören Body & Soul. Jag inte är religiös. Inte minsta lilla. Men jag gillar musiken. Jag var och lyssnade på deras träning idag och de är bra. Riktigt bra till och med. Men om de försöker få mig att bli kristen och from, då slutar jag.

fredag, mars 23, 2007

Knut & Kenneth

Scenario: Kicki sitter och läser i Aftonbladet och börjar plötsligt reflektera över att alla som heter Kenneth har rött hår. Och ingen Knut hon känner har mörkt hår. Mikaela undrar då hur många Knut hon egentligen känner, och Kicki blir fasligt tyst. "Du känner bara en va?", frågar Mikaela. "Mmm", mumlar Kicki. Sedan lutar hon sig mot mig och viskar: "Fast egentligen känner jag ingen... Jag bara fick för mig att jag gjorde det."

Plats för asgarv.

Enough already

Ännu en natt utan sömn. Jag orkar inte med den här jävla hostan längre! Jag försökte mig på min gamla beprövade sitt-och-luta-pose, men den har övergett mig - det kändes som att nacken skulle gå av.

Inatt är det jag som poppar piller om det blir en repris.

torsdag, mars 22, 2007

Maria Mena



Jag hade glömt hur sjukt mycket jag älskar den här låten.

Grindoh, Caryesna, Henryone, Tubin & Yeshena

Det var en lång översättningslektion idag. Vi roade oss med att översätta våra namn till engelska. Ett trevligt avbrott från Hang Whitman.

onsdag, mars 21, 2007

Lycka!!!

Jag klarade min uppkörning! Det känns helt sinnessjukt... Dessutom körde jag rätt dåligt, jag hade redan ställt in mig på att han skulle säga "tack, men nej tack". Eller vad de nu säger. Jag är så jävla lycklig! :D

Fick en rätt lätt uppkörning. Lite stadskörning, lite motorväg, backparkering (förmodligen min bästa någonsin) och sen bara tillbaka. Tog typ 20-25 minuter.

Stort tack till Mikaela och Anna som var här och agerade hejaklack/nervlugnare igår. Hade jag varit själv hade jag nog legat i fosterställning och grinat runt 19.30.

Nu ska jag packa, tanka och hämta Mikaela på jobbet. Känner mig oövervinnerlig.

måndag, mars 19, 2007

Rise and shine, sleepy head!

Lyckades ta mig upp imorse, trots alldeles för få timmar sömn och en massiv hostattack som höll mig vaken mellan klockan 2 och 3. Till sist lyckades jag somna, sittandes och lutad åt ena sidan över en kudde. No coughing then!

Snart bär det av till skolan för lite last minute-grejer inna vår Dickens-presentation. Det ska inte bli så kul. Hade nog känts bättre om åtminstone en av oss hade läst boken. Men sånt är livet. Let's ad-lib.

söndag, mars 18, 2007

Spanglish, anyone?

Snackar med en peruansk kille på msn. Hur han hamnade i min kontaktlista är svårt att veta. Vad han försöker säga till mig är ännu knepigare. Nyss fick jag meddelandet: "i was told i am going to deive inside the mmmm Plant?". Nån som snackar spangelska?

Hör och häpna!

Jag, Carin och Biljana har pluggat idag. Vi har diskuterat Dickens i - I kid you not - 7,5 timmar. 7,5 timmar, och bara enstaka pauser - för pizza, för Scrubs, för Family Guy, för YouTube och för Parlamentet.

Jag menar, jeez Louise, det är självdiciplin.

Otra vez con El Rey

lördag, mars 17, 2007

To be or not to be... productive.

Jag vill inte gå och lägga mig. Är inte trött. Bara slemmig i halsen, hostig och allmänt småflamsig. Le problem är att jag inte har något att göra; hela hushållet sussar (big birthday-firande imorrn - aka idag). Funderar på att dra ut på Hallstas gator och torg och leta efter något röjigt rave. Oddsen för att finna något är nog rätt kassa, dock.

Så istället tänker jag lägga mig och läsa Hard Times av Dickens. Eller Kitty och falskmyntarligan.

fredag, mars 16, 2007

En bild till Peckelalis

(My brand new tattoo)

Och ifall någon undrar; nej, den är inte sned. Det är bara jävligt svårt att ta kort på sina egna armar.
ps. detaljer angående gårdagens eskapader kommer senare. lite bilder finns här.

onsdag, mars 14, 2007

*insert clever title*

Äntligen fick jag tummen ur och satte igång med pluggandet. Iofs borde jag kanske ha börjat med Hard Times som ska vara utläst på måndag (har läst 9 sidor av 258), men insåg snart att jag inte kunde läsa samtidigt som jag var online på msn. Så jag satte igång med partyämnet romantiken och den fascinerande uppsatsen "Romantic Poetry - its meaning and features" istället. 230 ord skrivna. Bara typ 1000 kvar. Jag vill inte plugga mer nu.

encore

Jag börjar bli sjuk. Igen. Eller ja, jag gör allt jag kan (överdoserar Echinagard och c-vitamin) för att parera det, men jag är inte säker på att jag håller på att vinna.

Ska snart iväg ner på stan. Först thaimat med Mikaela, och sedan körlektion. Det slog mig häromdagen att jag kan ha mitt körkort om typ en vecka. Det känns rätt läskigt. Håll era tummar.

tisdag, mars 13, 2007

A girl with kaleidoscope eyes...

Har haft en skön dag. Övningskört, tvättat, kollat tv, lyssnat på Beatles, bloggat. Inte pluggat. Jag har lite panik över det dock. Men imorgon är en annan dag, och jag tänker ställa klockan tidigt så att jag hinner med massor. Nu ska jag kolla på Gilmore Girls.

Hur lång är jag då?

Har just ätit ett berg med spaghetti och quornfärssås. Mumma. Nu ska jag fortsätta ta igen mitt tv-tittande från förra veckan. Först på dagens itinerary står Gilmore Girls och Desperate Housewives. Cheery-o!

ps. den som löser min lilla rebus-rubrik får en puss.

Picture time!

(Jag och Peck i Aeginas hamn)
Jag har laddat upp en massa bilder i min bilddagbok. Ta en tripp dit och spana. (Fler kort kommer när jag har fått påfyllning av Pecken.)

Charlie



I Pecks ära (och lite för att mobba Johanna) kommer här en av YouTubes roligaste videor; Charlie the Unicorn goes to Candy Mountain!

fredag, mars 09, 2007

Nude fart

Namnde jag forresten att jag rakade blotta mig for en busslast skolbarn haromdagen?

Utmaning

Blev som sagt (scrolla) utmanad av Karolina, och jag ar inte den som ar den.

Varje spelare börjar med att skriva sex underliga/egendomliga saker om sig själv. Bloggare som blir utmanade ska skriva sex saker om sig själv i sin blogg och samtidigt ange reglerna för spelet. Bloggaren väljer sex nya bloggare och gör en lista av deras namn. Efter att det är gjort skriver bloggaren en kommentar i deras bloggar för att låta dem veta att de har blivit utmanade och att de ska läsa ens egen blogg för mer information.

1. Jag pratar alltid med mig sjalv nar jag ar ensam. Pa engelska. Testar olika dialekter, ser hur haftig jag kan lata och sa. Jag later sallan sarskilt haftig.

2. Nar jag oppnar en burk med dricka av nagot slag maste jag knappa pa den forst, som I Norrlands Guld-reklamen ni vet. Det ar ratt jobbigt. Och lite OCD.

3. Om jag ser en katt maste jag spotta tre ganger over min vanstra axel. Fargen pa katten spelar ingen roll. Vad katten gor spelar ingen roll. Spott-spott-spott. Annars hander nagot mindre bra. Jag lovar.

4. Jag ar vegetarian, men jag gillar egentligen inte gronsaker. Bara gurka och paprika. Och kanske lite avokado.

5. Jag kan inte rapa ordentligt (och blir obonhorligt mobbad for det). Uppenbarligen later det som att jag forsoker luftrapa, men inte kan. Vilket jag inte heller kan.

6. Jag far tvangstankar pa flygplatser (vilka jag for ovrigt ar sjukligt fortjust i). Jag har fruktansvart svart att inte dra bombskamt och dylikt nar jag gar igenom sakerhetskontrollen. Korkat, I know. Don't mess with airport security.

Jag utmanar foljande personer:
Peckelalis
Carin
Biljana
Henriette
Johanna
Ellen

Det var ovantat svart att gora utmaningen, faktiskt. Jag har namligen ratt manga konstiga vanor. Dock kom jag inte pa dem just nu. Kanske poppar konstigare grejer upp senare. You never know.

Grekisk arbetsmoral

Det pagar vagarbete utanfor Pecks hus. Jag har spenderat i stort sett hela dagen ute pa hennes veranda. Druckit kaffe och bara betraktat dem. Det ar fascinerande. Gubbarna kan det dar med att fordriva tiden. Idag har de tagit kaffepauser och malat om sin container tva ganger. Trottoaren kommer de ingen vart med. Jag har bildbevis.

Har blivit utmanad av Karolina. Ska ta tag i det sa fort jag har funderat lite.

Hungrig nu.

tisdag, mars 06, 2007

Fenomen

Pa internetcafeer tror man att det ska sitta massor av internationella, tuffa manniskor med viktiga jobb och knappa in hemliga koder och annat oforstaeligt. Det ar inte fallet pa Prestige (hysteriskt kul, jag vet) pa Aegina. Har sitter gang av pubertala pojkar och spelar krigsspel. Och sa tva bleka svenskar som kollar pa Magnus Betner pa YouTube. Ifall ni undrade.

Magnus Betner



Kul som fan. Kan knappt sluta skratta.

...

Vi har atit jattemycket mat igen. Matt. Som fan. Vi sitter pa internetcafeet och gommer oss for de tva trakigaste killarna pa on (en av dem har bestamt sig for att Peck ar den han vill ha). Den ena ser ut som Peter Wahlback och alskar George Michael. Han vet dock inte vilka Wham ar. De far mig att do inombords. Av ren tristess.

Vi skulle egentligen till Athen idag, men vi vaknade inte forran klockan 12 och da kandes det lite sent. Vi aker till storstan imorrn istallet.

Nu behover jag egentligen ga pa toa, men Peck hittade tre kackerlackor pa toan har en gang, sa jag tror att jag kniper istallet.

Bajs bajs.

söndag, mars 04, 2007

Greetings from sunny Greece!

Sitter pa ett internetcafe pa Aegina utan vara vitala svenska bokstaver och apostrofer.

Igar var vi ute pa vift. Forst at vi ungefar hundra kilo mat, sedan drog vi vidare och letade efter en bar med lite drag. Det gick sadar. Sedan stotte vi pa Elvis som hade besok av en tjej fran Kalix, Malin hette hon. Det var riktigt trevligt. Vi gick vidare till Heaven, som nog kan betecknas som Varldens Trakigaste Klubb. Tack och lov kunde jag och Peck dra vidare till Ellinikon efter det. Det var nice.

Idag har vi gjort absolut ingenting (med undantag for min solglasogons-shopping). Om ett tag blir det val mer mat. Och sen... ol, gissar jag.

Auf Wiedersehen!

fredag, mars 02, 2007

Dye me up

Morgonen har bestått av packning, packning och hårfärgning. Mitt hår är nu mörkbrunt och framför allt en färg. Hade jag haft en aning om vart kamerasladden är hade jag lagt in en bild. Men det har jag inte. Håll tummarna för att färgen sitter i en här gången!

Snart ska jag iväg till skolan, sedan ska jag packa klart och åka ut till far min.
So long!