söndag, september 30, 2007

Fa loves Pa!

Far ropade in oss till tv:n igår för att se en snutt av en underbar film som hette något i stil med The Day of the Dolphin. Den handlade om ett par som i allra största hemlighet lärde delfinerna Alpha och Beta att prata. Det ingick också en hjärteknipande scen när delfinen, som skulle utföra någon typ av uppdrag, ropade efter sina människoföräldrar som gick därifrån och sa "jag vet att det gör ont, men du måste ignorera honom" till varandra. Vi har pratat delfinspråk resten av helgen. Paaaaaaaaa...

Clear eyes. Full heart. Can't lose.

Ni kollar väl på Friday Night Lights? Kalla mig en trasig skiva, men det är briljant. Och young Matt Saracen... stick a fork in me.

fredag, september 28, 2007

Tragik x 2

Ca 10 personer dök upp för att visa sitt stöd för Burmas kamp för rättvisa och demokrati. Lite tragiskt, kan tyckas. Jag blev intervjuad av SVT (och lyckligtvis bortklippt) och fotad av VLT. Ser fram emot en ytterst läcker bild av mig själv i morgontidningen.

Nu är det (som bekant) fredagskväll. Jag sitter hemma i min pyjamas och filar på en uppsats med arbetstiteln Tennesse Williams and the Evolution of Adult Film. Oh, to have a life again...

Bär du rött för Burmas sak?

Röda Torget, kl. 17.00.

Jag tycker att den här låten är helt magisk

Saker som får mig att skratta, del 3

Jim Carrey. Speciellt i The Cable Guy. Han är hysterisk.

torsdag, september 27, 2007

Peckelalis när hon är som allra, allra bäst

"Om jag hade en hammare nu skulle jag lätt kunna slå mig själv medvetslös"

onsdag, september 26, 2007

Crying Game

Efter mycket om och men har jag lyckats skrapa fram ett av mina favoritklipp genom tiderna. Bara för er.

måndag, september 24, 2007

099-41405

Ring det, vettja.

Ring däremot inte och rösta på Knut. Lemme put it this way; vill man inte kunna knuffa omkull sin Idol utan att oroa sig för att hans lårbenshalsar ska gå av?

Hallå teknikfreaks, vad har hänt?

Igår hade jag ett par ärenden att uträtta och bestämde mig därför för att spela in fjärde delen av Friday Night Lights. För ett litet tag sen slog jag mig förväntansfullt ner för att titta. Tomt. Det har inte spelats in. Hur kan detta hända? Jag kräver ett svar. Jag såg videon hoppa igång, och eftersom jag ställde in videon på att upprepa inspelningen varje vecka kan jag konstatera att tiden var rätt också. Var är mitt FNL? Kom igen, jag vet att ni har svaren.

Uppmaning till allmänheten

Okej, brudar och män. Nu röstar vi in Michel i finalen. Kom igen. Kötta, kötta, kötta!

Saker som får mig att skratta, del 2

Tvetydigheten i ordet impregnate. "Excuse me, I have to go impregnate my boots". Klockrent.

söndag, september 23, 2007

Ni har väl inte missat...

...att Friday Night Lights är tillbaka?

Humor för den icke lättstötte

Det tomma skalet tidigare känt som Malou

Jag har aldrig varit så trött som jag är just nu. Möjligtvis igår (läs: fredag). Jobbade 8.30-18, vilket innebar att jag hann bli rejält utskälld av ilskna kärringar iallafall tre gånger. Två till skulle kontakta mina chefer och en sista ville ha mitt namn för att, och jag citerar, "minsann gå vidare i ärendet". Well, screw you ladies, jag har inte gjort ett skit fel.

Åkte hem till Mikaela och drack lite vin med henne, Katta och Anna på kvällen, men tog en taxi hem vid halv tolv när jag inte kunde hålla ögonen öppna längre. Ikväll har jag sett Die Hard tillsammans med Ben, Jerry, Billie och Lisa. Nu ska jag sova och förhoppningsvis aldrig vakna igen.

(Haha, gick ni på den enkla? Jag ska upp klockan 8 imorrn och rasta Tyson. Yippie.)

onsdag, september 19, 2007

Find my new favourite synonym - win a cookie!

Main Entry: bill
Part of Speech: noun
Definition: money
Synonyms:
bank note, buck, certificate, currency, dollar, greenback*, long green*, note, skin*, smackeroo
*= informal or slang

thesaurus.com

Alex Schulman

HAHAHAHA. Både åt bruden och åt Schulmans formuleringar. Haha.

tisdag, september 18, 2007

Saker som får mig att skratta, del 1

När min pappa presenterar sig som "Leif Gerhard, döpt efter Ella Fitzgerald".

söndag, september 16, 2007

Now I have a machinegun. HO-HO-HO.

Lovely helg i Dalarna. I fredags drog jag och Peck en pubrunda i Ludvika medan Henriette jobbade. Det var exakt lika spännande som det låter. Dessutom luktar alla rätt illa där. Resten av helgen spenderades med ett massivt överflöd av snacks och en bunt chick flicks (Die Hard, The Human Stain, Die Harder, Die Hard With a Vengeance). En dag ska jag och John McClane vandra in i solnedgången tillsammans. Han är idealmannen.

Hemma i Västerås är livet inte alls lika jolly. Förkylning, Beginning Theory, jobb och skola. Crap.

torsdag, september 13, 2007

Girls' weekend away

Imorrn drar jag, Peck och Henriette upp till Dalarna för att slappa järnet över helgen med vin, Alfapet och en jävla massa film. Det ni, suckers!

Flickor; vad sägs om en Bop-It-turnering? Awesome, yes?

onsdag, september 12, 2007

Who told ya?

Jobbigt läge, Isaksson. Go Rami!!

Kampen går vidare, btw.

I hate this day and I want to die

Idag ska jag jobba. Eller ja, sitta och titta på när någon annan jobbar. Jag vill inte. Jag vill inte, jag vill inte, jag vill inte. Jag vill ligga i min säng hela dagen och kolla på tv och läsa To the Lighthouse och sova. Jag vill inte jobba.

tisdag, september 11, 2007

Shut up Robo-man!

Den inspelade mansrösten som upplyser Caremas stackars kunder om att det fortfarande är personer före en i kön är mer irriterande än något jag nånsin hört tidigare i mitt liv. Inklusive den där låten Lindsay Lohan släppte när hon försökte bli popstjärna.

måndag, september 10, 2007

Dr. Jan Itor

Har någon annan lagt märke till att det är Janitor från Scrubs som spelar Cadys pappa i Mean Girls?

Lucky Luke, pang pang

Jag ska få skjuta pistol! Jag ska få skjuta! Jag ska göra grymma ljudeffekter med munnen och sedan - barfota, iskallt och med en cig hängandes i ena mungipan - ska jag utbrista "yippie-ki-yay, motherfucker".

I. Can't. Wait.

söndag, september 09, 2007

Hot hot hot

Var det någon mer än jag som under friidrotts-VM reagerade på hur sjukt snygga alla tjejer i USA:s stafettlag är?

Rami <3

Angående fotbollen igår har jag ett klagomål. Varför, varför, varför petas Rami Shaaban alltid till förmån för den där taniga, snubblande Isaksson? Rami Shaaban är större, starkare, säkrare och snyggare. Fram för Rami i mål!

(Let's unite in this fight. Who's with me?)

torsdag, september 06, 2007

Självkännedom

Kollade lite på Facebook och såg att mina vänner där har röstat fram mig till "Best Scientist". När chocken hade lagt sig började jag fundera. Jag har, som ni kanske känner till, ganska taskig självkännedom. Kan min talang för vetenskap vara något som jag bara har lyckats missa? Ska jag go for it?

Jag tror att jag ska gå och utföra ett par experiment. Undrar vart jag har lagt min svavelsyra...

onsdag, september 05, 2007

Boom, baby, boom!

Igår kom mitt första kusinbarn, Vilja, till världen. Enligt källor är hon världens finaste.

Spaghettiben

När jag rotade igenom Carins iPod tidigare idag så hittade jag den här låten som jag i det närmsta hade glömt. I dare you; kolla på videon utan att bli überlycklig. Bara försök!

måndag, september 03, 2007

Bättre sent...


Som tidigare utlovat kommer här bilden på mig och Jesper Parnevik. Jag träffade Jesper på Scandinavian Masters. Han gav mig en pokal. Jag skrattade. Det var en bra dag. Trevlig karl, det där.