onsdag, oktober 31, 2007

Holy Toledo! Somebody had fun.

Gårdagkvällen: öl, chilinötter och John McClane med Billie. Perfection.

tisdag, oktober 30, 2007

Låt oss gratulera (och hålla oss av vägarna)

Mikaela i imitation av en julegris.
I vanliga fall ser hon ytterst normal ut.

Kvinnan ni ser på bilden ovan är inte mentalt instabil. Det är min syster, Mikaela, och igår tog hon körkort. Det förtjänar i mina ögon ett hyllningsinlägg. Framhävas bör att hon inte var nervös, utan arg. Gratulationer lämnas lämpligen i kommentarsfältet och vidarebefordras därifrån. Se så.

fredag, oktober 26, 2007

Test + Fest

Ikväll ska vi ha födelsedagskalas i hemmet. Moster Bea blir vuxen och ska äras som det sig bör. Middag och mys med hela släkten. Love it.
Imorrn bitti ska jag pallra mig till Kopparlunden och göra högskoleprovet för tredje gången i ordningen. Den här gången hoppas jag att testresultatet blir mer verklighetsbaserat. När jag har gjort det tidigare har jag fått überresultat på matten och kartdelen, medan jag har fått mindre än hälften på svenskan och engelskan. Ergo: lita inte på att högskoleprovet mäter era kunskaper på ett trovärdigt vis, kids!

torsdag, oktober 25, 2007

Bara för att jag vet att ni inte kollade

Varför är det så svårt att få hjälpa till?

Ett av mina nyårslöften var att jag skulle försöka bli en bättre människa, vad det nu innebär. Hittills har jag gått med i donatorregistret, kollat upp det där med blodgivning (jag får inte för tillfället pga "nygjord" tatuering) och skaffat mig ett fadderbarn.
Idag försökte jag också kolla upp det där med volontärarbete. Då började det krångla. Vill inte hjälporganisationerna ha fler frivilliga? Behövs inte alla som kan avvaras? Varför ska det vara så svårt att hitta organisationer som faktiskt vill ta emot ens hjälp och inte bara ens pengar? Jag inser givetvis att jag inte är kvalificerad för att bota de malariasjuka i Kenya eller operera harmynta i Zimbabwe. Men det måste väl för fan finnas nånting man kan göra? Eller?

Tilläggas ska kanske att jag försökt kolla upp detta tidigare, men gav upp. Jag lyckades då hitta en organisation som tog emot volontärer. De snäste av mig. Och så gnäller alla för att "dagens ungdom" är för lat för att försöka förändra något.

Stephen Lynch om religion



Where will you be when the Craig machine comes partying through?



We can pretend that he was Jesus Christ and I was Mary Magdalene.

Sleeveless five!

När jag kom upp imorse visade mamma sin nya uppfinning. Hennes jobbskjorta är gjord av ett icke andandes tyg, så hon klippte helt sonika av ärmarna på den. Hon går numer under namnet The Todd. Design your own clothes five!

onsdag, oktober 24, 2007

Obama is my homeboy

Barack Obama besöker Jay Leno ikväll. Klockan 00.25, på Kanal 5. Don't miss. Är det inte på tiden att USA skaffar sig en smart president? Dessutom är Mr Obama en hottie. Go Barack!

Mr. Cold makes a new visit

I feel like crap on toast, som Michel skulle uttrycka det.

tisdag, oktober 23, 2007

Welcome to the Sona, bitch!

Ni kollade väl på Prison Break igår? Vad tycker vi? Var inte kycklingbenet sjukt äckligt? Är det någon skum sed som jag inte känner till, typ som att slå någon i ansiktet med en handske? Och visserligen är det ju nice att Michael fortfarande inte har haft ihjäl någon, men var det inte skönt att finally få se honom sparka skiten ur någon?

It's gonna be a creepy season.

Oh, sure

Det här låter ju väldigt troligt. Logiskt. Convincing. Lås in jävlarna fort som fan!

måndag, oktober 22, 2007

Kusin Vitamin

Finns det C-vitamin i något annat än apelsinjuice och C-vitaminstillskott? Tacksam för svar då jag bekämpar en ondskefull förkylning på gammalt husmorsvis och behöver alla extrakällor jag kan hitta.

Spin me around again

Det här creeps me out lite. Åt vilket håll tycker ni att hon snurrar? För mig är det uppenbarligen medsols, för andra motsols och för stackars Billie snurrar hon fram och tillbaka.* Hur funkar det?!

*Billie är ju i och för sig en aning förvirrad.

söndag, oktober 21, 2007

Vad jag har gjort i helgen:

Inte pluggat alls. Ätit ihjäl mig på födelsedagsmat hemma hos Biljana. Haft huvudvärk. Lekt med min nya älskling. Fikat med Peck och Bea på Åsby. Sett Die Hard 4.0, igen. Fått en hjärtattack av min lillasysters innebandymatch. Sovit alldeles för lite. Träffat Carins nya vovve.

Nu blir det multipla avsnitt av Gilmore Girls.

"Herrejösses!"

Jag antar att alla har sett den här videon by now, men har ni sett den här?

fredag, oktober 19, 2007

The Devil of DOOL

Miss KYD lade in den här videon som jag hade lyckats glömma bort. Se den nu och förbered er på att vika er av skratt. GÖRT!

onsdag, oktober 17, 2007

Sverige - Nordirland

Jag är fly förbannad. Zlatan, Elmander och Petter Hansson - ni är döda för mig.*

*Idrott har en tendens att förvandla mig - vanligtvis väldigt stabil och sansad - till en drama queen.

Help a girl out

Vilse i mobiltelefonsdjungeln. Vad är bra? Hur många megapixlar ska kameran ha? Help me please.

tisdag, oktober 16, 2007

Angående Stureplansprofilerna

Det är väl alldeles strålande att överklagan gav resutat, men vad som känns ännu mer strålande är den här bilden på deras respektive advokater. Vilken sten har de vilat under sedan 1984?

Boycott

Nä, nu skiter jag fan i Kanal 5s tafatta försök att visa årets näst bästa nya serie (tätt bakom Heroes). Jag beställde första säsongen av Friday Night Lights på Amazon. Gör det här!

söndag, oktober 14, 2007

Allow me to share with you...


...en briljant, nyligen återupptäckt bild tagen av undertecknad. Från vad jag kan utdöma verkar jag och Hanna befinna oss på en toalett i en långt lidet skede av berusning (jag baserar detta på Hannas maniska blick och min oförmåga att rikta kameran rätt). Tydligen tyckte vi även att det var fint att ha serpentiner runt våra halsar. Alkohol gör en smart.

lördag, oktober 13, 2007

Efterlysning

En vante har upphittats i det Pettersson-Waleruska hemmet. Ägaren tros vara i nedre tonåren och ha en vanskapt tumme på ena handen. Har ni sett något? Lämna en kommentar nedan.

Lichtenstein - Sverige

VILKEN JÄVLA NAGELBITARE!

fredag, oktober 12, 2007

Min släkt är lite äcklig

Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Jag tror att jag svalde en silverfisk idag.
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
EW
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
EW EW EW
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
Hur lyckades du?? Låg du med öppen mun på badrumsgolvet och den bara kröp in eller?
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Nej
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Det var väldigt dramatiskt.
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
Do tell.
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Jag satt på johnny och läste tidningen. Inte så att ajg bajsade. Jag bara satt på johnny och läste tidningen. Så fick jag plötsligt syn på en silverfisk mitt på tidningssidan! Jag blev liksom lite tjejigt livrädd för vi har inga silverfiskar..trodde jag..så jag var inte beredd..
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Så i rena paniken försökte jag blåsa bort den. Blåste två gånger och det gick inte, och den kröp mot mig.. Så jag tog ett djuuupt andetag för att blåsa och så, var den borta....
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:

:S
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
Ew. You're nasty.
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:

:$
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
Jag hoppas att du inser att den här konversationen hamnar i bloggen.
Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
Åh nej, nu får jag djurskyddsföreningen på mig
Malou - lollodi.blogspot.com säger:
You bet.

Paulina .http://peckelalis.blogspot.com säger:
det var en väldigt liten silverfisk


*Preceding section has been edited for space

Peace out

Läste att Al Gore ska få årets Fredspris och två ord poppade upp i huvudet på mig: Say. What? Al Gore? Really? Många tidigare pristagare har varit oerhört värda det. Nelson Mandela. Moder Teresa. Kofi Annan. Jag kan till och med köpa Jimmy Carter. Men Al Gore?

Al Gore. För att han har pratat om hur dåligt det här med växthuseffekten är. Folk måste ha varit ovanligt krigiska i år.

All hail Manfred the Mighty

Idag är det stora Manfred-dagen. Holla!

torsdag, oktober 11, 2007

onsdag, oktober 10, 2007

Dagens iakttagelse

Att läsa Chatterton är som att öppna en big fat can of crazy. Bortsett från Harriet som smygsuper, pratar med sin katt på hemmagjord dialekt och luktar på mattor så finns ju Charles. Charles är besatt av en tavla och äter böcker.

tisdag, oktober 09, 2007

Vad jag gör med min tid

Jag kan nu titulera mig "Lesser Demi-God" i Gilmore Girls Trivia. Vem behöver ett liv när det finns Facebook?

måndag, oktober 08, 2007

Check, check and check!

Trots dagens ohemult mjuka hjärna har jag lyckats åstadkomma en hel del, allt sittandes framför datorn. Har mejlat hit och dit, bokat av arbetspass och gjort inlägg i skolforumet. Hade jag bara pluggat lite hade kvällen varit perfekt. Men man kan inte få allt här i världen.

Head = mess

Jag är så jävla trött just nu.

fredag, oktober 05, 2007

Crime Scene Investigation

Det här undersökte jag och Biljana igår. Vi kom fram till att det troligtvis hade rört sig i riktning mot härbärget längre ner på gatan och där tog även spåren slut. Så nu slipper ni slita ert hår med att försöka luska på det.

onsdag, oktober 03, 2007

Saker som får mig att skratta, del 4

Chandler Bings fotomin.

Multitasking

Jag råkade just skriva "men du behöver inte torka bajs iallafall?" till min klass under vårt internetseminarie. Det är lite risky att ha pågående msn-konversationer på skoltid.

tisdag, oktober 02, 2007

...'cause the old me is sooooo last season

Under min och Mikaelas hang out session insåg vi att det var dags för förnyelse. Malou Pettersson och Mikaela Walerus är så 2006. Numera går vi by Hilleth Gulleth Gunnarfjun och Hillevi Gullevi. Det är vad vi vill att ni ska kalla oss.