fredag, november 30, 2007

Upp och hoppa!

Sover ni fortfarande? Jag är chockad. Själv har jag varit uppe i nästan en timme. Nu ska jag ut i det sköna vädret sätta mig i bilen och åka i ca 1,5 timme. Sen ska jag till skolan. Yippee-ki-yay.

torsdag, november 29, 2007

"Why being really lonely is sometimes super awesome"

Jag är sjukt besatt av Scrubs. Sjukligt. Det är jag, JD och min Facebook-gran.

Äpplet faller inte långt från trädet

Jag gjorde just en skarpsynt observation. Snögubbarna folk har skapat på Facebook speglar skaparen själv på ett alldeles brilliant vis; Pecks är en gnutta quirky och har flera personligheter, Hannas är lång och lite halvt ond, Åsas är söt som en pepparkaka och min... ja, den har en morotspenis.

Let it snow!

Malou is jonesing. Need my X-mas tree. NOW!*

Julkänslorna sprider sig som en löpeld, till och med på Facebook. Jag och Peck har spenderat tre konsekutiva dagar med att bygga snögubbar och julgranar. När jag inte får pyssla med min julgran (döpt till Stillhetens Gran) får jag abstinens. Jag är kär. Ge mig min Facebook-gran NU!

*Status och bild hämtad från Facebook.

STELLAAAAA!!

Sjukskriven från jobbet idag med. Mår fortfarande inte helt bra, har svårt att hålla ögonen öppna längre än 20 minuter i taget, och igår hade jag dessutom lite feber. Därför kommer det att bli Stanley, Blanche och uppsatsskrivning för hela slanten idag. Och så städning förstås, eftersom mor och Jan kommer hem från Thailand imorrn.

onsdag, november 28, 2007

Angående bitches and hos

Nu när Timbaland har lyckats yngla av sig och dessutom prickat in en dotter, kommer hans musik bli mindre kvinnoförnedrande då? För jag är inte säker på att jag tycker att det är helt ok.

måndag, november 26, 2007

Dumma karl

Tar inte Michael lite överilade beslut nu för tiden? Chin up dude, det är ju bara en brud!

For your own safety, keep away

Jag har fått magsjukan. Det är så himla härligt! Det finns väl ingen annan sjukdom man kan dra på sig när man får känna sig lika snygg, kräkas in public, inte kunna äta och inte kunna sova pga illamående? Nu ska verkligen ta till vara på min sjukdomstid, man lyckas ju så sällan få till det så här. Lovely.

Malou testar!


Häromdagen testade jag kompaktpudret som man fick gratis med senaste SOLO. Riktigt bra! Minus var att man inte fick med någon applikator, så man fick liksom gnugga själva dosan i ansiktet, men resultatet blev ju jättejämnt och fint iallafall (som ni ser på bilden). FEM PLUS!
(klicka för större bild!)

söndag, november 25, 2007

Julen är här

Kan ni haja att det är mindre än en månad kvar till jul? Egentligen kommer det ju inte som någon överraskning (den kommer ju med jämna mellanrum, ochvi såg ju faktiskt tomten på Blue Moon Bar förra helgen), men ändå! Finns det några nackdelar med julen, frågar jag er nu?

ps. Vem har köpt några julklappar? Inte jag!

Seder

I Sverige tittar vi på fyrverkerier och super till på tolvslaget. I Grekland byter man julklappar och slår på alla vattenkranar i huset.

Klockan är mycket, jag är trött och jag skrattar åt allt

Tre gånger när jag har gått in i mitt rum den senaste* halvtimmen har jag tyckt att det har stått en verktygslåda på min säng. Varje gång har det varit lådan min mobil låg i som nyfödd.

* Tre gånger när jag försökte stava senaste skrev jag också seanssse. Jag skyller på den alfapetskada jag nyligen ådrog mig när jag försökte pussla ihop fyra S, två E och ett N.

lördag, november 24, 2007

Det där med konst

Jag tog en liten promenad tidigare och passerade något som gör mig ilsken ända inifrån. Ett så kallat konstverk. Detta är det fulaste konstverket jag någonsin sett, och dessutom kan jag se det från mitt hus. Mina damer och herrar, jag ger er "Huset på månen".

Rättelse

Jag var aningens packad igår och kanske överdrev en aning. Självklart kommer jag kolla på Idol nästa vecka. Men jag kommer prata om Daniel hela tiden. Speciellt när Andreas sjunger.

torsdag, november 22, 2007

onsdag, november 21, 2007

I-landsproblem är också problem, eller?

Trots att vi alla gnäller över våra i-landsproblem, och det egentligen inte är något att skämmas över så har jag troligen det mest pinsamma i-landsproblemet någonsin. Mitt problem är att jag inte har något synfel. Jag önskar alltså att jag vore visuellt handikappad. Varför? Glasögon är så jävla snyggt. Dessutom passar jag i dem. Ännu mer vatten på min i-landskvarn fick jag när Hanna skaffade brills, för kolla vad snygg hon blev! Damn me och min perfekta jävla syn.

Ok, hit me. Vad är era värsta i-landsproblem?

I am Super Study Woman

Jösses jävlar, vad jag är imponerad av mig själv idag.

-Jag lyckades pallra mig till skolan, trots att jag knappt var vaken, och leda vårt seminarie.

Sedan jag kom hem har jag:
- Lagat mat
- Lagt upp en review av vårt seminarie i diskussionsforumet
- Hittat en ny infallsvinkel på min uppsats som kommer resultera i en jävla massa ord
- Lagt upp en fet struktur på min nya vinkel
- Hittat fyra böcker och artiklar jag kan använda som källor till sagda uppsats
- Läst (och använt överstrykningspenna!!) i mycket av materialet jag samlat på mig hittills
- Börjat omarbeta Corpus Linguistics-hemuppgiften

Told ya! Super Study Woman signing out.

måndag, november 19, 2007

Kl 19.17 en måndagkväll

Äter kall thaimat direkt ur hämtlådan. Lyssnar på The Blower's Daughter, på repeat. Pluggar inte ens lite grann. Diskuterar varifrån man känner igen frasen "I've fallen and I can't get up". Slås av hur bedårande mitt uruguayanska fadderbarn är. Som ni kan se; produktivitet och nytta är nyckelorden.

söndag, november 18, 2007

lördag, november 17, 2007

Danskjävlar.

Bara ett litet tips

Jag och Peck kollade alldeles nyss på Babel. Herrejävlar. Gillar ni inte filmer som gör en illa berörd och får er att störttjura, se den inte. Jag har en klump i magen. Vilken fantastisk film.

Björn, apelsin, skörbjugg

Högst upp i mitt internet-fönster, ni vet där man kan se vad man googlade senast, står det "bear scurvy orange". Och jag tänker inte berätta varför.

fredag, november 16, 2007

Working hard or hardly working?

Blir en spontanutgång ikväll, after work på Blue Moon. Och med 'work' menar jag 150 ord skrivna på uppsatsen och rakning av benen.

Att vara 10 år


Ellen: I julklapp vill jag ha Råttan Tori.
Jag: ?
Ellen: Det är en film! Råttan Tori!
Jag: Menar du Råttatouille?
Ellen: Ja, Råttan Tori.
Jag: Det är inte en råtta som heter Tori, det är filmen som heter Råttatouille. Det är en ordlek på ratatouille.
Ellen: Det är inte en ordlek. Det är en FILM!


ps. Ord som är väldigt hippa i en tioårings vokabulär: värra, fett och ägigt. En kombo ("fett äg") uppmuntras också.

Peck är här nu!

Blandningen Peck och en flaska Lambrusco drar fram en hel massa mognad.

onsdag, november 14, 2007

Deal or No Deal?


Sitter och slökollar på Deal or No Deal och känner mig ungefär som Hanna ser ut på bilden. Hur kan det vara så jävla spännande att titta på när en bonnig liten farbror öppnar portföljer? Och jag gillar inte ens Martin Timell. Snubben har nu 395000 kronor och varje fiber i min kropp skriker "ta dem, ta dem, ta dem!". Men det gör han förstås inte. Det är ju 20 minuters programtid kvar.

tisdag, november 13, 2007

Just in case

Ifall någon skulle ha missat det - Timbaland's Shock Value är sinnessjukt bra.

Jag är vuxen nu

Kom hem efter att ha droppat av mamma och Janne på Arlanda och hittade en tandläkarkallelse i brevlådan. Beräknad kostnad ca 479 :-. 479 spänn? För vad?? För att sitta i en (visserligen väldigt bekväm) stol medan en desinfekterad dam gräver i min mun och berättar att jag inte har några hål?

Been there, done that. Jag är vuxen nu. Och jag bestämmer själv att jag inte vill gå till tandläkaren.

måndag, november 12, 2007

Golden Balls

Zlatan. Så orginellt och oväntat. Vad sägs om en riktig fotbollsspelare nästa år?

Jobb-blogg!

Premiär för Malous jobb-bloggande. Har rast. Är lätt uttråkad. Har hummat på studentsången och soundtracket till Die Hard With a Vengeance hela dagen. Är inne på dagens fjärde kopp kaffe. Fryser. Tre timmar kvar.

Se där. Jobb-bloggande var väl kul?

söndag, november 11, 2007

Pete Doherty look-alike

Ta en god titt på bilden ovan. Studera min pose. Min frisyr. Mitt slappa uttryck. Ser jag inte ut som en knarkare på väg att skjuta upp dagens första sil? Bortsett från att jag aldrig har sett en knarkare jaga draken i boxershorts och ett pastellfärgat Betty Boop-linne så är likheten kuslig. Wouldn't you say?

All hail the healing powers of showers

Nyduschad och en helt ny människa - precis som Lorelai Gilmore är jag nu Ted Nugent. Har nästan gjort klart Corpus-uppgiften (det enda som är kvar är att konsultera mitt Oxford English Dictionary), och är nyss hemkommen från Peck och Bea där jag hällde i mig kaffe och kollade på ännu fler nostalgibilder från Grekland. Nu tänker jag ta det extremt passivt några timmar och snart bär det av till familjens morfar för fars dag-firande med mucho pizza. Yum.

Eu-freakin-reka!

Jag hade sömnproblem igår. Kände mig stressad över Corpus Linguistics-uppgiften som ska vara inne på tisdag, och vilken jag ännu inte hade börjat med. Vilken jag ännu inte hade kommit på grundtanken till, om sanningen ska fram. Precis när jag höll på att somna slog det mig. Badabing! Eureka! Hela min uppgift kom till mig. Självklart skyndade jag mig att rota fram ett block och skriva ner allt, vi vet ju alla hur late night-idéer har en tendens att vara spårlöst försvunna morgonen efter. Sedan var jag klarvaken igen. Nu, med bara 4,5 timmars sömn i kroppen är det dags för utförandet. Blir nog strålande. Fingers crossed y'all!

lördag, november 10, 2007

Summer of '06


Ah, hittade nostalgibilder i en delad mapp på msn. Förra sommaren, sommaren av nothing but Aegina: Ellinikon, Vodka Lemon, sol, sol och sol. Jag var till och med solbränd. For sure.

fredag, november 09, 2007

torsdag, november 08, 2007

Total brain shut-down

Min hjärna har totalt slutat fungera. All work, no play. Bristfällig sömn. För mycket uppsatsande. Slask, sa hjärnan.

måndag, november 05, 2007

Survey

På en skala, hur mycket skrattar vi åt moderaterna just nu?

söndag, november 04, 2007

Spegel, spegel...

Jag och Mikaela roade oss kungligt i badrummet i helgen.