måndag, mars 31, 2008

Vätskor som Billie har haft i näsan

Mjölk
Cola
Päron-mer

(Om ni nu vill stoppa någon av följande drickor i näsan, välj Mer. Mjölk luktar illa och Cola bubblar och fräter.)

söndag, mars 30, 2008

Spring is most definitely in the air

Idag är det vår så att det bara smäller om det och jag tänker promenera istället för att gymma. Det är alldeles för fint väder för att vara inomhus*.

*Läs: jag är alldeles för trött efter en väldigt sen film-tv-vin-kväll hos Billie.

lördag, mars 29, 2008

My rearview mirror

För fem år sedan ( 2003) - började jag ettan på gymnasiet. Blev arg för att jag hamnade i "fel" klass. Träffade Hanna, mi amor. Åkte till Kreta och upplevde en jordbävning.

För tio år sedan (1998) - var jag hela 11 år gammal (alltså vuxen). Sa något halvt olämpligt och fick en käftsmäll av en kille i skolan (som jag sedan var rädd för tills jag i åttan insåg hur gravt patetisk han var). Var ohemult kär i Nick Carter, och ibland också Brian Litrell. Brian hade ett medfött hjärtfel och hans föräldrar hade planerat hans begravning. Det har inte med saken att göra, men det är information min hjärna vägrar släppa.

För femton år sedan (1993) - åh, 1993. Sexåriga jag var fantastiskt laid back. Läste en hel massa. Och en gång sa en kille på dagis till sexåriga mig att jag knöt kärringknutar på mina skosnören.

För tjugo år sedan (1988) - handlade mitt liv mest om mat, sömn och bajs. Som det sig bör, när man är en bebis. Och så åkte jag till mitt livs stora kärlek, Aegina, för första gången.














Då och nu.

onsdag, mars 26, 2008

Rättelse

Angående mitt förra inlägg så låter Peck hälsa att hon visst dansar spastiskt, och att hon har bevis.

tisdag, mars 25, 2008

Bortlängtan

Jag har spenderat min påsk med att äta en obscen mängd godis och drömt om min kommande Greklandsresa. Har ni någonsin längtat bort så mycket att ni nästan (men bara nästan) dör? Så mycket längtar jag nu, efter att ha fått en event-invite till Earth Hour Party på Vartán. Jag längtar efter min Peck, alldeles för stora luncher på Lekkas, öl på Avli, verandafrukostar, spastisk dans på Ellinikon (jag, inte Peck) och sol, sol, sol. 29 dagar kvar.

torsdag, mars 20, 2008

How to: turn a frown upside down


Vissa dagar vaknar man på helt fel sida och inte ens solen gör saken bättre. Men så kommer man hem från gymmet och hittar en oväntad påskpresent från sin mor. Då känns inte allt så crappy längre.

tisdag, mars 18, 2008

Barnhandel

Min mor försökte just muta till sig ett barnbarn med en omelett. I mitt svältande, försvagade tillstånd sa jag nästan ja.

Kanal 5 har ljugit mig rakt upp i ansiktet

Om text-tv säger att Brad Garrett är gäst hos Jay Leno så tänker man "snark snark, låt oss gå vidare i livet". Om man sedan slår över till femman i en reklampaus och inser att Jay istället har Dominic Monaghan som gäst och man nu har missat hela balunset, då har man rätt att bli sårad och besviken, va?

måndag, mars 17, 2008

Watch out!

Imorse körde jag en oregistrerad bil med sommarhjul ute i snöstormen. Kände mig jääävligt bad ass*, faktiskt.

*Bad ass, skitskraj - potatis, potatis.

söndag, mars 16, 2008

Jag bara måste



Vissa tycker kanske att detta är poänglöst, jag skrattar så att jag kissar på mig. Nästan. Swenglish is king!

torsdag, mars 13, 2008

The Starter Wife

Såg någon The Starter Wife i tisdags? Visst var det mysigt? Debra Messings näsa är rätt massiv, faktiskt. Och Miranda Otto var väl jättegullig som snobbig slyna?

(Jag skriver detta mest för att distrahera mig själv från det faktum att vi varken har spis eller vatten och jag håller på att svälta ihjäl och kissa på mig samtidigt.)

onsdag, mars 12, 2008

Show me the money!

Jag kollade på 2½ Men innan jag somnade igår och drömde att min mellanstadielärare (han hade en magnifik mustasch) kom till jobbet och delade ut checkar på 3875 kr till alla konsulter. Något säger mig att dagen inte kommer att leva upp till de förväntningarna.

Yes, we can

måndag, mars 10, 2008

PS I love you

Jag och Mikaela tog en bio igår. Vi såg PS I love you, och nu har jag två tips till er:

1) om ni har läst boken nyligen, så ta en rain check på filmen. Det är väldigt mycket som har ändrats.

2) ha inte på er mascara. Det är totalt bortkastat då man börjar gråta 10 minuter in i filmen och sedan aldrig slutar.

Dessutom har jag numera världens största crush på Gerard Butler.

onsdag, mars 05, 2008

måndag, mars 03, 2008

Yang. Fan Yang.


Jag kollade på Oprah tidigare. Hon hade en världsrekordspecial. Mannen på bilden hade världsrekord i såpbubblor. Såpbubblor! Det finns mycket som är roligt med det här. Först och främst: man kan ha världsrekord i såpbubblor. För det andra: han upptäckte sin bubbelpassion när han en gång för några år sedan såg bubblor i vatten. Han har alltså en passion för bubblor. Och sist men inte minst: han heter Fan. Fan! I förnamn! Det är underbart.


Vad är er passion?

söndag, mars 02, 2008

Nostalgia

Jag älskade den här reklamen när jag var liten. Är det normalt?

"Det gör väl alla"

På senaste tiden har jag läst flera blogginlägg om att kissa i duschen. "Det gör alla, och de som säger att de aldrig har gjort det ljuger", står det i dem. Say what? Kissar verkligen alla i duschen? Är inte det lite äckligt? Varför kissar man inte innan man går in i duschen? Toaletten är ju allra oftast i samma rum. Eller är det jag som är onormal som faktiskt, helt ärligt, aldrig har kissat i duschen?

lördag, mars 01, 2008

Svag, så skakar mina ben

Hanna & jag - Revolt III, Västeråshallen igår

Du & Jag Döden var ju i ärlighetens namn ganska värdelös. Tillbaka till samtiden har jag knappt hört. Men när Kent kör sina gamla klassiker - Revolt III, Musik non stop, Saker man ser... - är det fortfarande bara ren kärlek.
ps. Till dig, ca 30-åriga man som satt bakom mig igår kväll: Tack! Tack för dina taktfasta ryggsparkar! Jag hoppas att ljudvolymen gav dig tinnitus.